Info & prices
Header info prices

Bij Yogatelier geven we yoga in kleine groepen, zodat er alle tijd en aandacht is voor jou. Je hoeft je niet aan te melden voor lessen maar wil je zeker zijn van een plek stuur dan een mail.

Lessen


Yogatelier proefles
€ 8

Yogatelier losse les
€ 13

Yogatelier '10 lessen' kaart
€ 120 (1 jaar geldig)

En 10% studentenkorting op vertoon van je geldige studentenkaart of OV. 


SPECIAL OFFER
 
Voor nieuwe yogi's & yogini's: 5x yoga voor €49. Deze kaart is op naam en 2 maanden geldig bij Yogatelier. Deze aanbieding geldt voor nieuwe klanten. Je kunt deze kaart kopen bij je eerste les of als je een proefles hebt gevolgd. De actie is niet geldig icm andere acties.

Aanmelden voor de les is niet nodig. Als je zeker wilt zijn van een plekje, reserveer deze dan door een mail te sturen naar yogini@yogatelier.com. Als je niet gereserveerd hebt maar wel een plekje wilt, kom dan op tijd. Vanaf een kwartier voor het begin van de les ben je welkom!

Betalingen dienen contant (en het liefst gepast) te worden voldaan. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Natuurlijk zijn er matten, dekens, blokken en riemen in de studio's aanwezig, maar je mag ook je eigen yogamat meebrengen.

Contact


Yogatelier is gesloten. Ben je onder de indruk van ons concept, naam en / of website en denk je er misschien over om het over te nemen? Mail dan naar yogini@yogatelier.com

Voor & Na yoga


Yoga heeft een therapeutisch en heilzaam effect op je fysieke, mentale en spirituele gezondheid, mits het verantwoord gebeurt. Vandaar de volgende voorbereidingstips en richtlijnen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd terecht bij de docenten.

 

Eten en drinken
Het is beter om 2 uur voor de les niet te eten, om problemen met de spijsvertering te voorkomen. Hooguit iets lichts, zoals fruit of yoghurt. Het is ook beter om niet te drinken vanaf een half uur voor en tijdens de les.

 

Kleding en parfum
Draag schone, comfortabele kleding van natuurlijk materiaal en doe je sieraden af. We oefenen op blote voeten, sokken mag eventueel ook. Het is beter geen parfum op te hebben, zodat je eigen ademhaling en die van je medestudenten er niet door gehinderd wordt. 

 

Yogamatten
Er zijn yogamatten en dekens aanwezig, maar je mag ook je eigen yogamat meenemen. Een trui of sjaal is fijn om je warm te houden tijdens de meditatie en ontspanning aan het einde van de les.

 

Hygiëne
Als het mogelijk is, neem je een douche voor de yoga, anders was je je handen, voeten en gezicht. Rook niet voor een yogales. Het is goed om na de les het transpiratievocht op je lichaam te laten opdrogen, zodat de uitgescheiden hormonen en mineralen weer door de huid opgenomen kunnen worden.

 

Stilte
Respecteer de stilte in de yogaruimte, vooral als je aankomt nadat de les is begonnen. Zoek in dat geval zelf een plekje en ga ontspannen liggen, om je lichaam en geest op de yoga voor te bereiden.

 

Blessures
Laat het de docent weten als je pijn of een blessure hebt, denk hierbij aan kniepijn, rugklachten, hoge bloeddruk, enzovoort. Ook als je een operatie hebt ondergaan die van invloed kan zijn op je yoga practice.


Menstruele cyclus
Doe het tijdens je menstruatie rustig aan, het is belangrijk om de cyclus van je lichaam te respecteren. Het is beter om tijdens de eerste dagen geen omgekeerde houdingen te doen, zoals zoals hoofd-en schouderstand. Vermijd ook intensieve buikbewegingen zoals in navasana (de boot), en sterke achterwaartse draaiingen. Je mag de docent altijd vragen om aangepaste houdingen.

 

Zwangerschap
Laat het de docent weten zodra je weet dat je zwanger bent (ook in de eerste drie maanden). 


Mogelijke emotionele en lichamelijke reacties
Yogahoudingen stimuleren allerlei systemen in het lichaam en brengen processen op gang, zoals de afvoer van gifstoffen. Als deze afvalstoffen in het lichaam circuleren kun je daar tijdelijk last van hebben. Het zou kunnen voorkomen dat misselijk wordt of hoofdpijn krijgt. Lichamelijke klachten kunnen ook een mentale oorzaak hebben. Spreek dan met de docent voor advies en begeleiding. Het is niet raar om emotioneel te worden tijdens of na de yoga (verdriet, vreugde, woede, geluk, etc. te voelen). Observeer het opkomen en voorbijgaan van je emoties en adem diep.