Yoga & meditation
Header yoga

Yoga ís het leven. Dat is de filosofie van het Yogatelier. Niet uit het dagelijkse leven stappen, zoals vaak gedacht wordt. Yoga integreren in je leven, ook midden in de drukke stad; dat is de uitdaging. 

Yogatelier


Yogatelier brengt yoga en meditatie op een inspirerende plek, die dagelijks en bijzonder tegelijk is. Een locatie die gedurende de dag een andere bestemming en energie heeft. Het Yogatelier startte in 2010 in het atelier van een fashion designer en inmiddels geven we alle lessen op een inspirerende plek in hartje Amsterdam. Een plek waar bewustzijn & werken samensmelten. Passend in de filosofie van het Yogatelier: yoga is hét leven. Je stapt niet uit je dagelijks leven om een yogales te volgen of om een kwartiertje te mediteren. Yoga integreren in je leven, ook midden in de drukke stad; dat is de uitdaging.

Met muziek van Sade, Ludovico Einaudi tot Goldmund, quotes van bijzondere mensen en de lekkere geur van kaarsen in de studio creëren we een comfortzone voor jou en je yogamat. En onder begeleiding van de docenten leer je eerst te aarden om vervolgens je vleugels groots uit te slaan naar de wereld. 

Yoga


Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘verbinden’. De verbinding van body, mind, ademhaling, ziel en de universele energie. De essentie van yoga is ademhaling en bewustzijn. Yoga en meditatie zijn manieren om de stilte en de rust in jezelf te vinden. Op het moment dat je weer van je matje afstapt kun je dit meenemen in alles wat je in het leven doet. Leven vanuit je eigen kracht! Yoga en meditatie brengen je wat jij op dat moment nodig hebt. Inspiratie, kalmte, vertrouwen, stilte, kracht, liefde, ruimte. 

yogatelier

'Yoga is really only about you'


Het gaat om jouw lichaam en jouw yoga practice. Het geduld en de aandacht die je nodig hebt op de yogamat, zul je steeds meer ontwikkelen. Probeer onderscheid te maken tussen enthousiasme en ambitie. Je hoeft niets goed te doen, je hoeft alleen maar te observeren en bovenal te genieten van wat er in je lichaam gebeurd. En natuurlijk wil je jezelf uitdagen, maar zonder je te identificeren met het resultaat. Forceer niets, luister naar je lichaam en leer met zachtheid je grenzen kennen. Lenigheid is geen voorwaarde, wel een gevolg.  

yogatelier